STILINSPIRATION

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TRETTON

 
 
 
 
 
 
Polotröja från myrorna, kjol från stadsmissionen, halsband från myrorna och topshop, röda dr martens, jacka levis. 
 
/Edith
 
 
 
 

TOLV 
 
Här har ni lite outfitbilder av sämsta kvalitet, varsågoda! 

klänningen (som i själva verket är en väst) kommer från myrorna, polotröjsgrejen från asos, smyckerna är second hand och skorna är beställde är från nastygal och redan trasiga. 

ELVA

Idag började skolan igen och jag såg ut såhär!!!
(Jag och Hanna går i samma klass, för er som inte visste det)
 
 
 
Hängselshorts från second hand, tröja från second hand (blekt hemma), smycken från ebay och tradera,  världens skönaste palladium-kopior från skopunkten och cameltoe från Min Kropp. 
/Edith
 
 

SLUTA KRÄVA PERFEKTION AV ANDRA

Jag tror att ha perfektion som mål är skadligt. Det spelar ingen roll vad det gäller, ens utseende, saker man skapar, livet. Att söka efter det absolut felfria tror jag både är beroendeframkallande, farligt och nyckeln till genomsyrande olycka. Därför får den här bloggen vara operfekt. Bilderna vi fotar får vara lite halvfula ibland, blurriga och i olika storlekar. Mina skolarbeten får vara halvbra. De får också vara fantastiska och perfekta och jag får jobba på dem i flera veckor. Men inte varje gång. För det mår jag dåligt av. 
 
Jag personligen gillar sånt som är operfekt. Jag gillar prydnadssaker som är naggade i kanterna eller spruckna, jag gillar människor med krokiga tänder och födelsemärken. Sånt tycker jag är charmigt. Men alla tycker inte det och jag menar inte att trycka på er mina preferenser, för att alla tycker olika är ju inte bara uppenbart utan även något att värna om. Jag menar bara att jag tror folk mår bättre av att släppa lite på pressen. På sig själv, och på andra. Framförallt på andra. 
Det är sant att folk som snackar skit om andra är missnöjda med sig själva. För om du söker fel hos dig själv hela tiden, kommer du vara så insatt i det tänket att det finns kvar när du ser andra människor. 
 
Jag hatar när folk lägger sig i mitt utseende, och utan att jag har frågat ger mig sin åsikt. Vänner, familj, främlingar. Det kan vara en omvänd komplimang, t ex "du skulle vara mycket finare om du gjorde sådär" eller så kan det vara en ren och tydlig förolämpning, t ex "du är ful." Man ba KÄFTEN BITCH JAG HAR INTE BETT DIG GRANSKA OCH UTVÄRDERA MIG!!!!!! Vad ger oss rätten att bestämma vad som är fint och fult när det gäller andra människor? INGENTING. Så håll dina åsikter för dig själv. Människorna i din omgivning finns inte där för att du ska ha nåt vackert att se på. Så sluta kräv av dem att de ska vara vackra. Det spelar ingen roll vad du tycker är fint och fult hos någon annan, och om de tycker annorlunda betyder inte det att de är sämre än dig. 
 
 (ja jag vet att det heter irrelevant, inte orelevant. Men jag var så upprörd att jag glömde bort det, och det är ok. Ibland gör man fel.)
 
Jag tror att om vi slutar se ner eller upp på folk på grund av att de är annorlunda än oss kommer vi må mycket bättre. Om du ser någon som är skitsnygg och har fantastisk stil och verkar vara allmänt skitjävla cool, absolut, inspireras av det. Men tryck inte ner dig själv för att du inte ser likadan ut. Och om du ser någon som du tycker klär sig som en tönt, eller måste vara blind för herregud vad har han gjort med håret; tysta de tankarna. Tryck inte ner människor för att de inte ser ut som du. 

TIO

 
Här står jag med Ediths tavlor. Klänningen är från Myrorna och SÅ JÄVLA SKÖN och perfekt för jag-bryr-mig-inte-dagar. 
 

NIO

Såhär såg jag ut när jag och Hanna träffade några kompisar och gick på bio.
 
 
 
 
 
 
Synd att tröjans silverskimmer inte fångades så bra på bild, men det har nog med inomhusljuset att göra. 
Tröjan/klänningen är från myrorna, hologramörhängena från topshop, halsbanden från ebay och myrorna. Till detta hade jag även vinröda docs och jeansjacka.
 
/Edith

DET DU KÄNNER ÄR PÅ RIKTIGT

Många gånger jag har berättat om hur jag blivit felbehandlad, känt mig kränkt eller objektifierad av okända män har jag fått mothugg som är synonyma med: " ta det som en komplimang". När jag har berättat om hur en bil tutat, någon lockat på mig som man lockar på en katt eller hur en kille blockerat vägen för mig har svaret alltför många gånger varit något som: " han tyckte säkert du var snygg", "han ska ha credd för att han vågade iallafall" eller :"välj dina fighter".Alla de här kommentarerna som jag får när jag reagerar på något som inte känns rätt för mig, förminskar inte bara problemet som faktiskt är( och kommer bestå om jag inte får säga ifrån utan att bli nedröstad), utan den gör mig till skurken i situationen. Jag blir den som inte kan ta en komplimang, som överdriver, istället för en person som faktiskt blivit utsatt för något som inte kändes okej. Att försvara den som medvetet eller omedvetet utövar ett förtryck, är att vara en del av förtrycket, tycker jag.

Många av er har säkert precis som jag många gånger fått höra: " du är så överkänslig". Det är ett ord som jag ofta fått slängt i ansiktet, som typ ett motargument till mina känslor. Nu ska jag berätta en hemlighet för er: man kan inte vara överkänslig i sitt kännande. Det är ett ord som inte bör användas till att beskriva någons känslospektrum, för det en människa känner är på riktigt. Man är inte överkänslig eller överdriven: man bara känner och det man känner är på riktigt och det har en anledning. Känner du dig kränkt, då är det för att du har blivit kränkt, inte för att du inte kan ta en komplimang. Så enkelt är det.

I min nyvunna livsåskådning har detta kommit som en käftsmäll och jag har insett att shit pommes, verkligheten är jobbig och fel ibland. Därför blir det extra jobbigt att jag när jag påpekar det blir tystad eller kallad "överdriven". Det får mig att vackla i min tro, även fast jag egentligen vet jag vad jag tycker är rätt och fel. Och man blir osäker när ingen annan reagerar på något som man själv tycker är oacceptabelt. Man blir osäker när människor tar det som ett skämt. Men man bör inte bli det. Man ska inte bli det. 

I många fall tror jag att kommentarer som försvarar förövaren, sådana som jag gav exempel på tidigare, bottnar sig i okunskap. Det är inget försvar, men det är något att tänka på. Anledningen till att många människor inte förstår varför en tjej tycker att det är jobbigt att förföljd av två pojkar på natten som egentligen bara vill fråga efter telefonnummer, som exempel, är antingen att: 1. de har aldrig varit med om liknande och kan inte sätta sig in i situationen. 2. De är omedvetna om det patriarkala samhället vi lever i och förstår därför inte att det är den samhällsstrukturen som gör det okej för män att utföra sexism mot kvinnor och sedan kalla det för ”en komplimang” eller ”ett skämt”, och att kommentarerna de lägger hjälper förtrycket. 3. De är lite efterblivna.
Därför ska du säga ifrån. Du tog det inte som en komplimang, du tyckte inte att skämtet var roligt och dina känslor väger tyngre än snubben som visslades misslyckade försök till en komplimang.
Det du känner ska aldrig förnekas, förminskas eller förlöjligas. Det du känner är på riktigt och du förtjänar att bli tagen på allvar. Glöm aldrig det och sluta aldrig slåss för det.  (ps kolla in den här texten: http://hej.blekk.se/2013/08/13/kan-du-vissla-nej-tack/#more-6710 ds.)


TREVOR MORAN

 
 
Såg det här klippet för länge sen och kollar på det då och då. Blir så fruktansvärt glad och taggad av honom!!!! Han är så modig och kaxig och bjuder på sig själv. Spola fram två minuter om du bara orkar se själva uppträdandet, och missa inte när han pekar fuck you vid ungefär 3.50.

JENNIFER LAWRENCE

 
 
Jennifer Lawrence är inte rädd för att vara sig själv och att driva med hollywoods sjuka utseendefixering. 
 Hon vågar vara flamsig och högljudd, dra skämt och göra bort sig. Samtidigt är hon otroligt talangfull och ambitiös, high five för en oscar vid 22 års ålder!!! Hon är jordnära och smart och rolig, och hon vägrar påverkas av andras kritik kring hennes utseende. 
 
 
“Not to sound rude, but [acting] is stupid,” Lawrence says. “Everybody’s like, ‘How can you remain with a level head?’ And I’m like, ‘Why would I ever get cocky? I’m not saving anybody’s life. There are doctors who save lives and firemen who run into burning buildings. I’m making movies. It’s stupid.’”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EN GÅNG I EGYPTEN

När jag var ungefär tolv år åkte jag med min familj på en veckas semester till Egypten, vi bodde på ett sånt där typiskt turist-all-inclusive-ställe med hotell, pool, strand och restauranger som man inte behöver lämna under hela vistelsen om man inte vill. Där jobbade massor av män i olika åldrar som stod i barerna, serverade på restaurangerna, städade osv. Och det var en av dem som stack ut från resten. Varje gång han såg mig sa han åt mig att le. Han log stort mot mig och utbrast "smiileeee!"
Första gången gjorde det mig ingenting, jag log mot honom och jag reagerade inte heller på vad som var så fel i situationen. Mina föräldrar skrattade och klappade mig på huvudet och sa att han tyckte jag var söt. Efter några fler gånger blev det tjatigt, och jag började undvika honom och vända bort blicken när han gick förbi. Jag har ingen aning om ifall han gjorde så mot alla tjejer där, men det spelar ingen roll. 
Det absolut värsta, och som jag minns bäst, var en av de sista kvällarna när jag mådde dåligt och lämnade min familj vid slutet av middagen för att gå ensam till hotelrummet och lägga mig. Jag skulle bara gå förbi baren och be om några flaskor vatten att ta med mig, eftersom vi hade all inclusive var det bara att hämta. Så jag var trött och illamående och på jättedåligt humör, och så var det han som stod där i baren. Jag bad om vattnet och han tog fram några flaskor som han höll fram till mig, men när jag sträckte mig för att ta emot dem ryckte han undan dem. "Smileee!!!!" sa han lite hurtigt och lurigt på ett sätt som visade att min trötta, sura min gjorde mig ovärdig av vattnet jag bett om. Det skulle vara förbetalt men han krävde ett mer tillfredställande ansiktsuttryck av mig innan jag kunde få det jag ville ha. Ett ansikttsuttryck som inte matchade mitt humör och därmed bara var en mask för hans personliga njutnings skull. Jag orkade inte tjafsa, på något plan förstod jag ändå att nånting var fel och att jag inte borde behöva le för någon om jag inte ville, men jag förstod inte vad eller hur jag skulle förklara det. Så jag log motvilligt, ryckte åt mig vattenflaskorna och gick. Det kanske inte låter som en stor grej men det var det för mig, jag tyckte det var extremt obehagligt, och oavsett hur stort eller litet så var det ett uttryck för att mitt utseende inte riktigt tillhörde mig själv. Han var säkert inte medveten om att jag tyckte det var jobbigt, för jag sa inget. Han kanske gjorde så mot alla barn, inte bara tjejer. Men det spelar ingen roll. För om jag hade fått lära mig någonting om feminism i skolan innan dess, om hur kvinnor i årtusenden behandlats som ägodelar av män, om systematiskt förtryck och samhällets bild av skönhet och att folk möjligtvis skulle kunna förvänta sig saker av mitt utseende, hade jag kunnat trotsa hans krav på leenden. Jag hade kunnat känna att jag fick visa mitt humör utan att någon främling tog sig rätten att komma och peta och försöka ändra på mig för egen vinning. Men det fick jag inte. Nu har jag lärt mig (inte i skolan tyvärr) och nu ler jag bara när jag själv vill. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

LAVATRÖJAN

Hanna inspirerade mig att klorbleka nånting, och jag hittade en svart, lite tjockare tröja som jag köpt på second hand för länge sen och aldrig använt. Jag tänkte göra gråvita fläckar, men när jag hällde på klorin så blev fläckarna jätteröda?? Jag ba whaaat?????????? Hur???
Först var det skitfult men jag lät det bara ligga några timmar och då blev fläckarna mer orangea och ljusa i mitten. När jag hade tvättat den såg den ut såhär:
 
 
 
Tycker det ser precis ut som glödande kol eller lava eller storstäder när man tittar ner på dem från ett flygplan på natten. NÖJD!!!!!!!!!!!
/Edith

OM ATT ÄLSKA SIG SJÄLV

En av anledningarna till dåligt självförtroende eller låg självkänsla är att det är så lätt att missförstå begreppet ”att älska sig själv”. Den felaktiga bilden av kärlek till sig själv som folk ofta får, är att någon som älskar sig själv är självupptagen och har placerat sig själv på en piedestal högt över alla andra. Någon som ser sig själv som perfekt. Det är den bilden som leder iväg oss på fel spår, vi tänker att jag kommer aldrig sluta hitta fel hos mig själv, det finns inte en chans att jag någonsin kommer kunna älska mig själv. Som om man bara kan älska något som är felfritt.

Den som inte ser sina egna fel är ytlig, och när jag säger ytlig menar jag inte det som någon slags utseendefixering, jag menar det helt i allmänhet, ytlig som i att inte gå på djupet. Inte med sig själv, uppenbarligen, och säkerligen inte med andra heller. Om man inte ser några fel hos en person känner man dem inte tillräckligt väl för att älska dem. För att verkligen älska någon (exempelvis sig själv) så måste man se felen, och man måste kanske inte älska felen men man måste acceptera dem som en del av den helhet man älskar.

Mina vänners irriterande vanor och fysiska ”defekter” (fel ord, men vet inte hur jag annars ska beskriva dem) får inte mig att ösa hatiska kommentarer över dem. De får mig inte att vilja trycka ner dem i marken under mina skor, för om det var så jag kände skulle jag inte vara vän med dem. Jag kanske stör mig på de där sakerna för en kort stund i vissa fall, och i andra fall kanske jag bara ler lite ömt i smyg åt dem därför att de är detaljer utan vilka mina vänner inte skulle vara samma personer.
Det är den sortens kärlek man måste ge sig själv. Människorna omkring oss är inte perfekta, och vi tillhör alla dem. Vi är alla någons människa omkring dem.

Det är det som är hela hemligheten. Att älska sig själv innebär att vara snäll mot sig själv, som om man vore sin egen kompis. Istället för att tänka ”gud vad fet och äcklig jag är” så tänker man ”jag har gått upp lite i vikt. Det är okej, men jag trivdes bättre som jag såg ut för tre månader sedan så därför ska jag börja träna. För att jag bryr mig om min kropp och jag vill att den ska må bra.”
Eller istället för ”ingen vill ha mig, jag är så ensam, det är mitt eget fel för jag är så tråkig och ful.” så tänker man ”jag har haft lite otur med kärleken, men det finns ju vissa fördelar med att vara singel också. Jag gillar mig själv, någon annan kommer också göra det. Någon gång. Ingen brådska. Men jag ska i alla fall börja vara mer social för att öka chanserna.” 

Negativitet får mig att må dåligt, så därför väljer jag bort det ur mitt liv. Negativitet smittar av sig, så därför önskar jag att andra människor valde bort det ur sina liv också. 

Var snälla mot er själva. 


HÄNGSELSHORTS MAKEOVER

Har gjort vissa ändringar på hängselshortsen jag fyndade i Juli.
 
 
 
Har rivit med rivjärn för att få fransar.
 
 
Förlängt banden med band från ett annat par hängeselbyxor som inte passar.
 
 
Och satt fast pins på bröstfickan. Den högra med anti-monarki-symbolen hittade jag i gruset framför scenen medan vi väntade på Arctic Monkeys. GÖttt!!!!!!! /Edith
 

STICKADE TOFSMÖSSOR

 
 
Jag har snöat in på stickning. De här två mössorna av ungefär samma modell har jag nyligen knåpat ihop och jag längtar tills det blir lite kallt ute så jag får använda dem. Det är så mysigt att sitta och sticka framför tv:n, min mamma har hjälpt mig komma igång och lärt mig hur man gör och så har hon har suttit bredvid och virkat på en kofta. Nästa steg blir nog ett par vantar eller en halsduk!  yiha /Edith
 
 

ÅTTA

 

 Vet att jag ser lite arg ut men det var jag inte.

Kjolen är från Myrorna, jackan fyndad på Brödet&Fiskarna, bustiern är köp på Bik Bok, brillorna på Åhlens,  tygkassen på en Veronica Maggio konsert och skorna är Dr.Martens köpta i en skoaffär i Stenugnssund. Nu vet ni.
 

KLORBLEKTA HÄNGSELSHORTS

 
 Hallihallå på er!
När jag besökte Edith för någon vecka sedan passade vi på att besöka Myrorna, som är  som vårt Mecca dit vi valfärdar typ 2 gånger i veckan minst. Iallafall, så hittade jag då bland annat dessa röda hängselbraxer som jag sedan klorblekte.

Att klorbleka är ingen match. Släng bara ner plagget i ett badkar och häll på klor efter behag. Jag ville att byxorna bara skulle bli fläckiga och eftersom klorflaskor oftast är ganska otympliga att hälla ur så skruvade jag av pumpen på handtvålen och skruvade på den på klorflaskan istället. Jag kan tänka mig att man kan få ett ganska coolt resultat om man använder exempel en blomspruta. 
 När du har sprutat och hällt på klor så det räcker låter du bara plagget ligga kvar i badkaret tills det blekts så som du vill ha det. Skölj sedan av plagget och släng in i tvättmaskinen. 
 
....And prepare to be amazed...
 ...
 
 
 
 
Voila!! ett par asballt klorblekta hängselshorts. Easy peasy lemon squeezy.

//Hanna-Lo

SJU

Alla gånger orkar vi inte fota lika fint och med lika bra kamera. 
 
 
 
Klänningen är från topsop, örhängena från H&M och alla halsband second hand. /Edith

RSS 2.0