OM OSS

 
 
Hej. Det här är vi. Sånt här tycker vi är kul. 
 
En dag för inte så länge sen låg vi i soffan hos Hanna-Louise, åt glass direkt ur pappersförpackningen och kollade igenom hela säsong två av Girls. I avsnittet där Hannah (huvudkaraktären i serien) tar kokain för att kunna skriva artikel om upplevelsen, så snubblade vi över uttrycket "power clash." Det är Hannah som använder det för att beskriva sin outfit, som består av en kjol och en topp i helt olika mönster som inte matchar. 
Det överraskade oss positivt, att det fanns ett ord som beskrev den typen av klädstil vi gillade och strävade efter att fläta in i våra egna outfits. Det låter ju dessutom så ballt. POWER CLASH! 
Vi gillar att missmatcha. Vi gillar operfekt. Vi gillar fulsnyggt. 
Vi gillar varandra och vi gillar oss själva.

Jag heter Edith, det är jag som håller i nötterna till vänster. Jag älskar att skriva. Jag älskar böcker, noveller, artiklar, repotage, dikter, låttexter, filmmanus. Jag älskar makten som ord får om de kombineras på rätt sätt. Jag älskar berättelser och historier, och det är väl därför jag också är så besatt av second hand. Jag köper sällan någonting helt nytt, för det lockar inte mig på samma sätt. Jag köper inte bara kläder second hand utan också väldigt ofta skålar, vaser, prydnadssaker i glas och porslin. Allt unikt intresserar mig, och jag älskar att undra över vem som ägt prylen innan mig. Det här är ganska farligt för min plånbok, för även om de flesta saker jag köper är väldigt billiga så.....många bäckar små, som man säger.......
Jag fruktar att en dag bli en sån där hoarders-person som knappt kan ta sig fram i sitt eget hus. 
 
 Mitt namn är Hanna-Louise, jag är blondinen med bananen. Hittills har ni inte hört någonting från mig egentligen och därför kanske det är svårt att tro att jag älskar att diskutera och dela åsikter, men det gör jag. Jag tror nämligen att perspektiv alltid är nyttigt, och därför tycker jag att det är så otroligt viktigt att utbyta tankar och idéer med andra för att kunna utvecklas som människa. 
Jag älskar musik, film, att läsa, att skriva, att sjunga,  och precis som Edith har jag en stor kärlek till second hand (och kläder överhuvudtaget egentligen). Kläder har alltid varit väldigt viktigt för mig och det har i många år varit det enda sättet jag vågat vara mig själv på. Jag har alltid varit väldigt osäker, tystlåten och rädd, men mina kläder har alltid stuckit ut på ett eller annat sätt. Det är och har varit mitt sätt att visa vem jag är, helt enkelt. Idag är jag en helt annan person än då; nu är det näst intill omöjligt att få mig att hålla käft, jag har åsikter om det mesta och jag vet nu att jag vågar och klarar allt. Men kärleken till kläderna är densamma, de ger mig självförtroende.
Jag letar alltid efter unika plagg, saker som sticker ut och är nästintill fula. Tyvärr kan jag inte svara på varför jag,
jag älskar helt enkelt fulsnyggt. 
Min största rädsla, om man räknar bort hajar, är att bli en trångsynt, konservativ människa med fasta åsikter som aldrig utvecklas, så har ni synpunkter eller vinklar på texterna vi skriver: snälla kommentera! Det kommer att uppskattas. 
 
Den här bloggen är ett samarbete mellan oss, inte bara som nära vänner utan även som kompanjoner i kampen mot självhat och kraven att passa in i samhällets normer.

Kommentarer
Postat av: sofia

älskar er

Svar: vi älskar dig
girlpowerclash.blogg.se

2013-07-05 @ 00:30:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0